adevarul.ro este virusat

Am crezut că am fost virusat, dar de fapt era Adevarul.ro

Totul a pornit de la articolul acesta scris de nwradu. Unde am lasat un comentariu, spunând că Adevarul.ro, și alte site-uri de știri (pentru că am mai pățit zilele trecute pe un site de știri din România) trebuie să înceteze cu reclamele pop-up. Ei bine, se pare că adevarul.ro este virusat, sau poate este doar rețeaua lor de reclame.

Continuă să citești

Notă

Mesaj catre o bruneta cu care m-am vazut ani de zile

Te-am cunoscut pentru prima oara cand eram copil inca, inocent. Era probabil o zi torida, si eu eram vulnerabil. Ai profitat de mine.
Te-am abordat, si am auzit pentru prima oara acel sunet pe care-l scoti, si care urma sa-mi ramana ars in minte. Un sunet care vroiam mereu sa-l reaud cand te intalneam, si care credeam ca ma face sa ma simt bine. La inceput ai fost intepatoare, dar imediat mi-am dat seama ca poti fi si dulce.

Continuă să citești

titluri senzationale pe facebook

Nu te mai lăsa momit de titluri senzaționale

Cu câteva zile în urmă, Facebook a facut un anunț în legătură cu o schimbare care adresează anumite lucruri care apar în lista ta de noutăți.
Această schimbare se referă în principal la titlurile senzaționale, numite în engleză „clickbaiting”. Unele exemple ar fi: „Nu o să-ți vină să crezi ce a făcut nu știu cine, dă-i click să afli”, „Băsescu a fost găsit într-o ipostază jenantă, dă click să vezi despre ce-i vorba”, etc.
Bineînțeles că atunci când dai click, ori este vorba despre ceva complet diferit, ori nu este nici 10% de senzațional cum a lăsat titlul de înțeles. Toți ne-am lovit de titluri senzationale, pentru că ziarele din România sunt campioane la acest fel de titluri.

Continuă să citești

apa pe laptop varsat
casti steelseries siberia v2
sisteme de rating

Sisteme de rating

De câte ori sunt pregătit să scriu o recenzie a unui produs, carte sau local, mă lovesc de enervantele sisteme de rating. Știți voi despre care vorbesc, uneori sunt în număr de 5 sau 10, pe când alteori nici măcar nu sunt steluțe.
Goodreads, iMDB, Audible, Google, Yelp, Amazon, TripAdvisor, etc etc. Toate aceste site-uri, și multe altele, le folosesc. Cum să le dau de cap ?

Continuă să citești

filmul lucy, scarlett johansson

Filmul Lucy: Recenzie

Filmul Lucy începe. Taipei. Scena inițială. Simt că regizorul încearcă să ne spună ceva, dar mesajul nu pare să ajungă la noi. Totul pare ciudat, mai ciudat decât par lucrurile la începutul unui film, atunci când îl vezi pentru prima dată.

Începe acțiunea, sau nu? Este foarte greu să-ți dai seama cu toată vorbăria asta într-o altă limbă, fără subtitrare. Da, aduceți un translator. Asta va ajuta.

Continuă să citești

munceste de acasa, birou acasa

Muncește de acasă: Primii pași

A trecut mai mult de un an de când am început să lucrez de acasă. Nu aș putea spune că nu au fost și momente proaste, dar per total este o experiență plăcută.

Mulți oameni care mă cunosc sunt surprinși când aud că acuma lucrez de acasă, unii crezând că stau pe fotoliu toată ziua și mă uit la televizor. Cei care nu cred asta vor să știe cum o fac, așa că am decis să scriu asta pentru toată lumea.

Continuă să citești