Galerie

Arta digitala făcută de Ellen McDermott

Ellen McDermott din Dublin, Irlanda este o fotografă care își transformă fotografiile în artă digitală. Munca ei este reprezentată de două galerii, una în New York și una in Dublin, dar a fost expusă și în multe alte părți ale lumii și a fost alesă de Flickr pentru a apărea pe prima pagină.

Am avut plăcerea să o văd pe Ellen McDermott în persoană discutând despre arta ei la clubul de fotografie din Dublin, unde a binevoit să ne povestească câte puțin despre cum a început să facă această arta digitala, dar și despre procesul ei de creativitate.

Untitled
feeling blue
În urmă cu aproximativ 10 ani, atunci când arta digitala începea să ia amploare pe internet, Ellen a decis să combine pasiunea ei pentru fotografie cu pasiunea ei pentru pictură făcând artă digitală.
Pentru a îndeplini acest vis a început să folosească GIMP (GNU Image Manipulation Program) care este o versiune gratis și open source al Photoshop-ului. Sunt unele funcții care sunt disponibile în Photoshop și nu sunt disponibile în GIMP, dar Ellen a considerat că este perfect pentru arta ei.
Motivul principal pentru care a început să folosească GIMP a fost prețul, gratis, dar s-a dovedit să folosească mai puține resurse pe calculatorul ei așa că s-a hotărât să-l folosească în continuare.

Untitled
Untitled
A mărturisit că foarte multă din inspirația ei vine din visele pe care le are câteodată. După ce visează ceva ce consideră interesant, se trezește și își notează ce a visat, mai târziu încercând să-l recreeze.
Alteori inspirația vine din mers, ea începând cu o poză simplă și încercând să creeze ceva din ea pensulă cu pensulă.

Ca orice bun artist digital, Ellen are o colecție vastă de pensule și texturi, dar nu se teme să folosească fundaluri din tablouri celebre.

the heart that never sees what it loves
Untitled

Pe lângă muncă pentru diverși clienți comerciali, și pentru expus în galerii, ea mai face și portrete la comandă pentru persoane fizice. Ne-a spus că un portret întreg, începând cu o fotografie, prelucrare digitală, imprimare și înrămare, costă 400 euro.

Eu zic că arta ei este puternică și plină de inspirație. Ea începe cu ceva obișnuit și, modificându-l, creează ceva foarte interesant. Câți dintre noi pot spune asta?

Dacă vreți să vedeți mai multe imagini create de ea le veți găsi pe pagina ei de Flickr.

5 comentarii la “Arta digitala făcută de Ellen McDermott

  1. foarte faine pozele. mai ales prima si a sasea (ultima). chiar le are si e buna in arta digitala.
    off: fa ceva cu articolele sa apara ordonate de sus, de unde incepe meniul normal.

  2. Am avut placerea sa o vad si eu pe Ellen Mcdermott, atunci cand am vazut-o nu stiam cine este, dar stiam ca este o persoana importanta. Daca tin bine minte, am vazut-o la cantina Cappucin (nu stiu daca asa se cheama) din Dublin.

Lasa-mi un comentariu te rog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.