Calea lui Mandela

Mă aflam în gara de nord din București. Urma să iau trenul către Petroșani când realizez ca tableta rămăsese fără baterie de pe avion. Știam că ma asteaptă un drum de peste 7 ore, și eram putin îngrozit când, dintr-odată observ un tonomat cu cărți. Am fost foarte surprins deoarece era prima oară în viața mea când am văzut așa ceva și, datorită circumstanțelor, părea să fie un miraj.
M-am îndreptat către el, nu avea decât aproximativ 12 cărți dar Calea lui Mandela mi-a sărit în ochi imediat.

Ce mi-a transmis mie cartea asta? Sincer, foarte multe lucruri, dar ce mi-a ramas cel mai adânc în minte a fost calmul prezent în toate cele 15 povești luate direct din viața lui.

978-973-669-976-4_4

Pentru început, trebuie să recunosc că nu mă așteptam ca o carte de numai 220 de pagini să conțină atât de multă ințelepciune.

A contat foarte mult felul în care autorul a reușit să captureze viața lui Mandela, sau cel puțin aceste 15 povești, deoarece m-a făcut să înțeleg că era un om puternic, răbdător și pasionat.
Probabil nu a fost ușor să capturezi spiritul unui om așa de măreț, dar cu siguranță l-a ajutat faptul că a petrecut atâția ani zi de zi cu el.

Nu știu exact cât de mult timp va reuși calmul transmis să-mi guverneze viața, dar lucrez la procesarea mesajelor transmise de el, și sper că lecțiile învățate să rămână cu mine foarte mult timp.
În afara de calmul transmis, mi-a reaminitit faptul că fiecare dintre noi avem putem compara viața noastră cu o călătorie. Una care ne schimba vrând, nevrând.

Momentan, o puteți cumpăra de aici: Libris

Un comentariu la “Calea lui Mandela

  1. Pingback: Primul concurs

Lasa-mi un comentariu te rog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.