Chappie – Recenzie de film

Când eram mic aveam diverse discuri, și mai târziu casete, cu povești. Una din acele povești era despre Pinocchio, acea papușă, sculptată din lemn de Geppetto, care visa să devină un băiețel adevărat.
Nu pot să nu simt cumva că acest film este echivalentul modern al lui Pinocchio, dar cu arme și crime 🙂
Partea amuzantă este că atunci când ascultam povestea lui Pinocchio nu mă gândeam pentru nici o secundă că de fapt ar fi o poveste Sci-Fi. Era doar o poveste și atât. Pe măsură ce înaintăm în viață simțim nevoia să etichetăm totul diferit.

Scriitorul și regizorul Neil Blomkamp mai are la activ Elysium și District 9, ambele atât scrise cât și regizate de el. Se pare că preferă mereu să fie el regizorul care pune în aplicare scenariul scris de el, ceea ce probabil a contribuit foarte mult la reușita celor trei filme. Dacă v-au plăcut celelalte două filme menționate, atunci este mai mult ca sigur că veți aprecia si Chappie.

Actorul principal, care i-a dat voce lui Chappie, este Sharlo Copley, un actor care a jucat și în Elysium, dar și în District 9, deci probabil este foarte apropiat de acest regizor.
Surpriza mea a fost să-i văd pe cei de la Die Antwoord jucându-se pe ei însăși, dar foarte mult exagerat, ca și actori secundari, dar cu un rol foarte important în film.
Probabil îi știți pentru melodiile Rich Bitch și Enter the ninja. Muzica lor este clar controversată, și nu mă aștept să vă placă, dar ceea ce m-a surprins pe mine a fost felul în care au jucat în film. Nu mă așteptam deloc să joace așa de bine având în vedere că nu au experiență de actorie.

Mie mi-a lăsat impresia că filmul are foarte substraturi.
În primul rând adresează subiectul inteligenței artificiale și a consecințelor care ar putea apărea după crearea ei. Această nouă ființă a fost comparată cu nașterea unui copil și, datorită faptului că învață și se adaptează infinit mai repede ca un om, au putut arăta cum se simt părinții acelui copil pe parcursul vieții sale. O inteligență artificială ar fi la fel de ușor de corupt ca și un copil și ar putea fi convinsă să facă aceleași lucruri pe care le fac și oamenii. Atât bune cât și rele.
Abordarea asta mie unul îmi place pentru că de multe ori oamenii presupun că o inteligență artficială, datorită faptului s-ar putea dezvolta mai repede ca noi, nu va face aceleași greșeli ca noi oamenii.

Mai abordează și ideea transferului de conștiință de la o inteligență artificială la alta, dar și de la un om la un robot, ceea ce este foarte complicat de imaginat, dar cred că au făcut prezentarea într-un mod plăcut.

Coloana sonoră este dominată de muzica celor de la Die Antwoord, care nu este foarte șocant având în vedere că joacă în film.

Efectele speciale sunt destul de bine puse la punct, deși am văzut pe alocuri că blend-ul nu este făcut perfect și observi pentru o fracțiune de secundă că modelele sunt generate pe calculator.

Per total cred că este un film care merită vizionat și îi dau 4 din 5.

Lasa-mi un comentariu te rog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.