Filmul Lucy: Recenzie

Filmul Lucy începe. Taipei. Scena inițială. Simt că regizorul încearcă să ne spună ceva, dar mesajul nu pare să ajungă la noi. Totul pare ciudat, mai ciudat decât par lucrurile la începutul unui film, atunci când îl vezi pentru prima dată.

Începe acțiunea, sau nu? Este foarte greu să-ți dai seama cu toată vorbăria asta într-o altă limbă, fără subtitrare. Da, aduceți un translator. Asta va ajuta.

Imediat după asta intriga filmului este dezvăluită, dar nu in totalitate. Vor mai exista avea câteva tentative puțin mai târziu.

Subiectul: Un drog îți permite să folosești 100% din creier (unii ar avea nevoie de o doză triplă 😉 ). Nu am mai văzut subiectul ăsta recent in „Limitless„? Poate a fost puțin diferit, dar nu mă pot abține să nu văd o oarecare asemănare. Asta se încheie aici, pentru că filmul o ia într-o direcție complet diferită, și asta mă bucură. Nu avem nevoie de alte copii.

Vedem foarte mult ochii lui Scarlett Johansson în film. Poate din context ar trebui să înțelegem că ochii sunt fereastra către suflet, sau poate că are ochi frumoși, și de ce nu s-ar folosi de asta?

Inițial, am crezut că Morgan Freeman este în filmul ăsta doar pentru că este Morgan Freeman. Încă cred asta, dar asta nu înseamnă că nu a livrat o performanță la nivelul la care ne-a obișnuit deja.

Stai puțin, să derulăm, nu s-a stabilit deja ca și mit faptul că ne folosim doar o parte din creier? Hmmm, cui îi pasă, începe acțiunea. Împușcături, bătăi, picioare în cap. Toate ingredientele pentru un film strălucit?

De fapt, lăsând picioarele în cap la o parte doar pentru o secundă, cred că subiectul a fost adresat destul de bine având în vedere că nu este un subiect ușor.

Concluzia? Personal, eu cred că filmul a fost destul de bine făcut, dacă înțelegi că au ales intenționat calea „ridicolă” de a prezenta evenimentele. Chiar și așa, cred că au reușit să păstreze un oarecare balans între ridicol și real așa că, deși eu nu l-aș revedea prea curând, mă simt confortabil să-l recomand prietenilor.

Personajele principale au fost jucate destul de bine, deși nu s-au înțeles între ei o mare parte din film. Poate personajul Lucy a fost puțin forțat câteodată, dar poate așa a fost intenționat pentru a fi în ton cu nota ridicolă a filmului.

Vizionare plăcută.

Tu l-ai văzut deja? Ce părere ai avut?

2 comentarii la “Filmul Lucy: Recenzie

  1. Eu unul abia astept sa-l vad. La cinema, n-am avut timp sa ajung, si daca il vad pe net, vreau sa-l vad calitate cat de cat ok, pana acum am gasit doar versiuni nasoale. Sper sa iasa in curand si una buna.

Lasa-mi un comentariu te rog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.