adevarul.ro este virusat

Am crezut că am fost virusat, dar de fapt era Adevarul.ro

Totul a pornit de la articolul acesta scris de nwradu. Unde am lasat un comentariu, spunând că Adevarul.ro, și alte site-uri de știri (pentru că am mai pățit zilele trecute pe un site de știri din România) trebuie să înceteze cu reclamele pop-up. Ei bine, se pare că adevarul.ro este virusat, sau poate este doar rețeaua lor de reclame.

Continuă să citești

Feedly este sub atac de tip DDoS

Feedly, popularul serviciu gratis pe care poti citi feed-uri RSS de la blog-uri si alte surse, nu poate fi accesat de cateva ore din cauza unui atac de tip DDoS. Atacatorii ii santajeaza pe cei de la Feedly in schimbul unei remuneratii monetare.

Ce este un atac DDoS?

Practic, se poate face prin multe metode diferite dar pe scurt, un server cu o latime de banda suficient de mare si cu o configuratie suficient de buna poate trimite mii de cereri catre feedly.com, astfel innecandu-i conexiunea de internet. Asta se numeste DoS (denial of service).

Mai probabil ca nu e vorba de un singur server aici, deoarece Feedly are o gazduire enterprise care nu ar fi putut atacata asa de usor de un singur server.
Cel mai probabil este vorba de un botnet, care este efectiv o retea de calculatoare infectate si controlate de cineva. Aceasta retea poate avea mii de calculatoare care primesc o comanda si actioneaza simultan catre serverele Feedly. Asta se numeste DDoS (distributed denial of service) pentru ca e facut de mai mult calculatoare.

Continuă să citești

Documentar despre Facebook facut de Adevarul

Am vazut postarea facuta de Ariel despre acest documentar si m-a facut curios.

Din primele minute m-a captivat cu fraza: Este facebook viitoarea constiinta unita a planetei?

Dupa ce l-am vizualizat, m-a facut sa ma gandesc iarasi la fenomenul care este Facebook. Am vazut multe documentare, articole si discutii despre Facebook si cum a schimbat el lumea in America si in alte tari, dar este pentru prima oara cand vad o productie romaneasca care sa adreseze acest subiect.

Continuă să citești