Planeta Maimutelor: Revolutie

Am fost sa vad acest film Joi si pot sa spun ca s-a ridicat la inaltimea asteptarilor mele. Trailer-ul pt el este aici:

Aceasta este partea a doua dupa Planeta Maimutelor: Invazia care a aparut in 2011. Trailer-ul pt acel film este aici:

Ca sa fiu perfect sincer, am uitat cateva parti din filmul vechi, asa ca planuiesc sa-l revad, dar nu am uitat partile importante ceea ce nu m-a facut sa nu inteleg ce s-a intamplat.

Pot spune ca filmul, per total, a fost foarte interesant si cu siguranta m-a tinut in priza. Nu ma refer aici doar la elementele de actiune, ci si la felul cum a fost scris si realizat.

Personajul principal, Caesar jucat de Andy Serkis, nu ezita sa aduca acelasi nivel de performanta cum am vazut in prima parte, ba chiar as putea spune ca l-a depasit. Alte caractere care au revenit sunt: Maurice, Koba si Rocket.

Cel mai predominant lucru care mi-a ramas in minte este cum oamenii aleg sa se poarte, chiar si atunci cand au pierdut asa de mult. Totodata, se pare ca inteligenta in orice fiinta atrage cu ea si violenta.

Oamenilor care prefera sa nu vada parti din poveste le sugere sa nu apeze pe butonul de mai jos:

Nu apasa daca nu-ti plac spoilerele 😉

Evenimentele iau loc 8 ani dupa cele din prima parte, si initial pare ca intradevar pamantul a devenit planeta maimutelor. Oamenii nu sunt nicaieri de vazut de „cel putin 2 ierni”, dar nu va faceti griji, se pare ca nu au disparut de tot.Totodata, ne arata si ce s-a intamplat sa ajunga pamantul in starea asta.

Maimutele au construit un asezamant unde locuiesc impreuna, interactioneaza si unde au chiar si o scoala unde-i invata pe cei mici sa citeasca si sa vorbeasca.  Invatatura lor principala este: „Maimutele nu omoara maimute.”. O invatatura pe care si oamenii ar trebui sa o aplice mai multe 🙂

Normal ca in momentul in care oamenii incep sa apara in poveste totul se duce naibii, ca doar… e vorba de oameni 🙂

Eu unul nu ma asteptam la sfarsitul care l-a avut, dar cu siguranta au lasat loc de o continuare.

Au filmat tot filmul cu niste costume care detecteaza miscarea actorilor, si o camera atasata de casca lor pentru a mima expresia fetei. Aceeasi tehnologie a fost folosita si in Avatar, si am senzatia ca va fi folosita foarte mult in viitor.

Daca vrei sa vezi cum au realizat filmul, apasa play mai jos, dar atentie ca, si aceste videoclipuri contin spoilere.

Per total, ii dau acestui film un scor de 8.5 din 10 pe scara mea personala.

 

Un comentariu la “Planeta Maimutelor: Revolutie

Lasa-mi un comentariu te rog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.