Cronica de film, Dan Chisu

Si caii sunt verzi pe pereti – Cronica de film

Si caii sunt verzi pe pereti. Un film în regia lui Dan Chișu, organizatorul festivalului de film DaKINO International, unul din cele mai vechi festivale de film din Europa de Est. Singurul film pe care l-am mai văzut, regizat de Dan Chișu, este Ursul, o comedie foarte reușită despre o companie de circ cu acțiunea la începutul anilor ’90.

Pe IMDb filmul vine bine recomandat cu o notă de 7.1 și 12 nominalizări pentru diverse premii la mai multe festivale de film. Este prezentat ca și o comedie, ceea ce este cu siguranță, dar în același timp este o comedie cu un simț al umorului mai întunecat pe alocuri.

Continuă să citești

Focus – Recenzie de film

Nu m-am uitat la trailer înainte de a merge la cinema, cel puțin nu de curând. În ultimul timp încerc pe cât posibil să evit să mă uit la trailere pentru că regizorii tot mai des arată toate punctele importante în trailer, și simt că pierd din surpriză. Dacă voi preferați să vedeți trailer-ul, înainte de a merge la cinema, îl voi pune mai jos.
Astea fiind spuse, am citit despre ce este vorba și părea să se prezinte foarte bine. Esența filmului este despre înșelătorii și ce efecte pot avea asupra vieții celor care le pun în practică.

Continuă să citești

casti steelseries siberia v2
sisteme de rating

Sisteme de rating

De câte ori sunt pregătit să scriu o recenzie a unui produs, carte sau local, mă lovesc de enervantele sisteme de rating. Știți voi despre care vorbesc, uneori sunt în număr de 5 sau 10, pe când alteori nici măcar nu sunt steluțe.
Goodreads, iMDB, Audible, Google, Yelp, Amazon, TripAdvisor, etc etc. Toate aceste site-uri, și multe altele, le folosesc. Cum să le dau de cap ?

Continuă să citești

filmul lucy, scarlett johansson

Filmul Lucy: Recenzie

Filmul Lucy începe. Taipei. Scena inițială. Simt că regizorul încearcă să ne spună ceva, dar mesajul nu pare să ajungă la noi. Totul pare ciudat, mai ciudat decât par lucrurile la începutul unui film, atunci când îl vezi pentru prima dată.

Începe acțiunea, sau nu? Este foarte greu să-ți dai seama cu toată vorbăria asta într-o altă limbă, fără subtitrare. Da, aduceți un translator. Asta va ajuta.

Continuă să citești