Scott Bradlee & Postmodern Jukebox in Irlanda

Vineri seara, in pub-ul Whelans din Dublin am fost transportat inapoi in timp in anii 1930-1940 de catre Scott Bradlee & Postmodern Jukebox. Nu a fost doar din cauza muzicii lor, o nu, a fost si din cauza felului cum erau imbracati, felului cum se purtau, tot.

Credeam ca stiu la ce sa ma astept dupa ce m-am uitat canalul lor de YouTube, dar asteptarile mele au fost depasite, de fapt, de ce sa zic altceva, au fost zdrobite. Trebuie sa fiu sincer, a trecut ceva timp de cand urechile mele au fost asa de placut gadilate.

Au aparut pe scena imbracati in haine potrivite epocii pe care incercau sa o reprezinte, iar tot show-ul a avut un aer de epoca. Partea vocala a fost interpretata de 3 domnisoare incantatoare, dar toata formatia se potrivea si interpretatia a fost uniforma.

Scott Bradlee & Postmodern Jukebox, cine sunt?

The Scott Bradlee & Postmodern Jukebox este un proiect facut de Scott Bradlee dupa cum v-ati asteptat probabil. Ideea lui, desi nebuneasca, de a lua melodii contemporane pop si nu numai si a le canta intr-un still jazz, big band, country, motown, pur si simplu incredibil, dar cumva a reusit.

Adica, ce vreau sa zic este ca, nu te-ai fi asteptat ca melodia „Talk dirty to me” sa fie cantata asa:

Asta este felul in care Scott Bradlee prezinta proiectul pe pagina lor:

My goal with Postmodern Jukebox is to get my audience to think of songs not as rigid, ephemeral objects, but like malleable globs of silly putty. Songs can be twisted, shaped, and altered without losing their identities–just as we grow, age, and expire without losing ours–and it is through this exploration that the gap between “high” and “low” art can be bridged most readily.

Telul meu, cu Postmodern Jukebox, a fost sa fac publicul sa se gandeasca la melodii nu ca lucruri rigide, efemere, ci ca bucati de plastelina. Melodiile pot fi sucite, modelate, si modificate fara sa-si piarda identitatea. La fel crestem si noi, ca oameni, imbatranim, si murim fara sa ne pierdem identitatea. Explorand astfel, putem cladii un pod intre tipul de arta „high” si „low”.

Mie mi se pare ca are un fel aparte nu doar cu muzica, dar si cu cuvintele. Tocmai din acest motiv a participat la o conferinta TEDx unde a discutat despre proiectul lui:

Care melodii mi-au placut cel mai mult?

Ma bucur ca ai intrebat, dar este foarte greu sa ma decid avand in vedere ca mi-au placut toate.

Voi incerca totusi sa aleg trei:

Astea sunt, bineinteles, doar trei din melodiile pe care le-am ales eu, dar le puteti gasi pe toate pe canalul lor de YouTube.

Asadar, cu toata inima, daca aveti ocazia, va recomand sa mergeti sa-i vedeti in turneu.

Uite programul lor de turneu in Europa:

June 13 – Whelans; Dublin, Ireland
June 14 – The Ruby Lounge; Manchester, UK
June 15 – O2 ABC; Glasgow, UK
June 16 – The Institute; Birmingham, UK
June 17 – Dingwall’s; London, UK
June 18 – De Roma; Borgerhout, Belgium
June 19 – Divan du Monde; Paris, France
June 20 – Sugar Factory; Amsterdam, Netherlands
June 21 – DR Concert Hall; Copenhagen, Denmark
June 22 – Uebel & Gefährlich; Hamburg, Germany
June 23 – Luxor; Cologne, Germany
June 24 – Imperial; Berlin, Germany
June 25 – Lucerna Music Bar; Prague, Czech Republic
June 26 – Magazzini Generali; Milan, Italy
June 29 – Bikini; Barcelona, Spain

Lasa-mi un comentariu te rog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.