Cronica de film, Dan Chisu

Si caii sunt verzi pe pereti – Cronica de film

Si caii sunt verzi pe pereti. Un film în regia lui Dan Chișu, organizatorul festivalului de film DaKINO International, unul din cele mai vechi festivale de film din Europa de Est. Singurul film pe care l-am mai văzut, regizat de Dan Chișu, este Ursul, o comedie foarte reușită despre o companie de circ cu acțiunea la începutul anilor ’90.

Pe IMDb filmul vine bine recomandat cu o notă de 7.1 și 12 nominalizări pentru diverse premii la mai multe festivale de film. Este prezentat ca și o comedie, ceea ce este cu siguranță, dar în același timp este o comedie cu un simț al umorului mai întunecat pe alocuri.

Continuă să citești

concurs, castiga carti, competitie

Primul concurs

De ceva timp am cochetat cu ideea de a organiza un concurs pentru cei mai fideli cititori ai mei, asadar am cautat pe internet diverse modele de concurs și idei, dar am decis ca o sa fac lucrurile extrem de simple.

Premiile puse la bătaie sunt 2 exemplare din Calea lui Mandela, despre care am scris pe blog cu ceva timp în urmă, și 2 exemplare din Secretele oamenilor împliniți, o carte care se află în biblioteca mea, dar despre care nu am scris încă.

Pentru a avea o șansă să câștigați aceste două cărți excelente trebuie doar să:

Continuă să citești

Galerie

Arta digitala făcută de Ellen McDermott

Ellen McDermott din Dublin, Irlanda este o fotografă care își transformă fotografiile în artă digitală. Munca ei este reprezentată de două galerii, una în New York și una in Dublin, dar a fost expusă și în multe alte părți ale lumii și a fost alesă de Flickr pentru a apărea pe prima pagină.

Am avut plăcerea să o văd pe Ellen McDermott în persoană discutând despre arta ei la clubul de fotografie din Dublin, unde a binevoit să ne povestească câte puțin despre cum a început să facă această arta digitala, dar și despre procesul ei de creativitate.

Continuă să citești

Filmul Chappie, Recenzie de film, Review

Chappie – Recenzie de film

Când eram mic aveam diverse discuri, și mai târziu casete, cu povești. Una din acele povești era despre Pinocchio, acea papușă, sculptată din lemn de Geppetto, care visa să devină un băiețel adevărat.
Nu pot să nu simt cumva că acest film este echivalentul modern al lui Pinocchio, dar cu arme și crime 🙂
Partea amuzantă este că atunci când ascultam povestea lui Pinocchio nu mă gândeam pentru nici o secundă că de fapt ar fi o poveste Sci-Fi. Era doar o poveste și atât. Pe măsură ce înaintăm în viață simțim nevoia să etichetăm totul diferit.

Scriitorul și regizorul Neil Blomkamp mai are la activ Elysium și District 9, ambele atât scrise cât și regizate de el. Se pare că preferă mereu să fie el regizorul care pune în aplicare scenariul scris de el, ceea ce probabil a contribuit foarte mult la reușita celor trei filme. Dacă v-au plăcut celelalte două filme menționate, atunci este mai mult ca sigur că veți aprecia si Chappie.

Actorul principal, care i-a dat voce lui Chappie, este Sharlo Copley, un actor care a jucat și în Elysium, dar și în District 9, deci probabil este foarte apropiat de acest regizor.
Surpriza mea a fost să-i văd pe cei de la Die Antwoord jucându-se pe ei însăși, dar foarte mult exagerat, ca și actori secundari, dar cu un rol foarte important în film.
Probabil îi știți pentru melodiile Rich Bitch și Enter the ninja. Muzica lor este clar controversată, și nu mă aștept să vă placă, dar ceea ce m-a surprins pe mine a fost felul în care au jucat în film. Nu mă așteptam deloc să joace așa de bine având în vedere că nu au experiență de actorie.

Mie mi-a lăsat impresia că filmul are foarte substraturi.
În primul rând adresează subiectul inteligenței artificiale și a consecințelor care ar putea apărea după crearea ei. Această nouă ființă a fost comparată cu nașterea unui copil și, datorită faptului că învață și se adaptează infinit mai repede ca un om, au putut arăta cum se simt părinții acelui copil pe parcursul vieții sale. O inteligență artificială ar fi la fel de ușor de corupt ca și un copil și ar putea fi convinsă să facă aceleași lucruri pe care le fac și oamenii. Atât bune cât și rele.
Abordarea asta mie unul îmi place pentru că de multe ori oamenii presupun că o inteligență artficială, datorită faptului s-ar putea dezvolta mai repede ca noi, nu va face aceleași greșeli ca noi oamenii.

Mai abordează și ideea transferului de conștiință de la o inteligență artificială la alta, dar și de la un om la un robot, ceea ce este foarte complicat de imaginat, dar cred că au făcut prezentarea într-un mod plăcut.

Coloana sonoră este dominată de muzica celor de la Die Antwoord, care nu este foarte șocant având în vedere că joacă în film.

Efectele speciale sunt destul de bine puse la punct, deși am văzut pe alocuri că blend-ul nu este făcut perfect și observi pentru o fracțiune de secundă că modelele sunt generate pe calculator.

Per total cred că este un film care merită vizionat și îi dau 4 din 5.

Sphynx statue at night

Focus – Recenzie de film

Nu m-am uitat la trailer înainte de a merge la cinema, cel puțin nu de curând. În ultimul timp încerc pe cât posibil să evit să mă uit la trailere pentru că regizorii tot mai des arată toate punctele importante în trailer, și simt că pierd din surpriză. Dacă voi preferați să vedeți trailer-ul, înainte de a merge la cinema, îl voi pune mai jos.
Astea fiind spuse, am citit despre ce este vorba și părea să se prezinte foarte bine. Esența filmului este despre înșelătorii și ce efecte pot avea asupra vieții celor care le pun în practică.

Continuă să citești

piramide, egipt
Galerie

Top fotografii Februarie 2015

M-am decis ca la fiecare inceput de luna sa fac un mic post cu un top fotografii facute de mine in luna precedenta. Asta va fi prima luna cand fac asta. Unele s-ar putea sa le fi vazut deja, pe cand altele vor parea mai noi.
In general, in aceste postari, vor fi puse fotografii care au primit atentie pe contul meu de Flickr, 500px, Facebook sau pur si simplu care mi-au placut mie cel mai mult.

Continuă să citești

Oare cum am ajuns sa am un sarpe in chiloti?

Am fost în Egipt pentru o săptămână pentru a vedea piramidele, a beneficia de vreme frumoasă și a descoperi cultura locală. Am descoperit… ba chiar mai mult decât aș fi vrut. Hai să vă ofer puțin context.

Eram la un spectacol numit „1001 Nopți” unde urma să văd un spectacol cultural despre istoria egiptului, dansuri din buric, alte dansuri egiptene și un spectacol cu șerpi hipnotizați. După descriere părea să fie o seară destul de interesantă și plăcută.

Continuă să citești

Oare de ce nu m-am apucat de fotografie mai devreme?

În August anul trecut vă spuneam că am cumpărat un Canon 60D și că m-am apucat de fotografie. Ei bine, nu am stat degeaba și am făcut mai multe cursuri pe net, majoritatea pe Lynda.com, m-am uitat la foarte multe videoclipuri pe YouTube și am citit o grămadă de articole. Totuși simt că abia am început să înțeleg ce cuprinde acest hobby imens, dar nu mă simt descurajat, ba din potrivă mă îmi place fiecare moment.

Continuă să citești