Artisan: Meșteșug cu artă

Am descoperit acest proiect aici, și mă bucur foarte mult că am dat peste el.
De fiecare dată când văd un proiect de genul acesta făcut în România, îmi vine să spun tuturor că se poate și la noi în țară.

De ce zic asta? Pentru că producția în sine mi se pare la nivel înalt, și povestea este foarte bine pusă la punct.

Descrierea proiectului Artisan:

Artisan este o serie de mini documentare despre artizanat și oamenii care aleg să devină artizani într-o lume din ce în ce mai tehnologizată. Este un proiect original TheCell, creat din convingerea că oricât de mult ne-ar simpifica tehnologia viața, lucrurile create de mână au suflet, au poveste, împrumută din personalitatea celor care le creează. De asemenea, în momentul în care cumpărăm astfel de produse, acest lucru ne definește ca oameni; indiferent că vorbim despre produse alimentare sau nu.

Artisan își propune să demonstreze că nevoia de a vedea, simți, crea lucruri făcute de mână nu e ceva ce ține de trecut, ci ceva ce ne definește ca oameni. E o parte din moștenirea pe care o avem de la generațiile anterioare și pe care o vom transmite mai departe. Fără artizanat, am deveni doar niște operatori de mașini.
Obiectivul acestei serii este să promoveze oamenii care fac lucruri de valoare, să promoveze un alt fel de viață, dar și să-i inspire pe cei care poate nu au avut curajul să creeze, încă.

Primul episod îl are ca protagonist pe Răzvan Giurcăneanu, care, la aproape 50 de ani, a făcut o schimbare radicală de carieră și s-a apucat să facă ciocolată artizanală, așa cum a învățat de la bunicul său, meșter ciocolatier încă din perioadă interbelică.

Video-ul în sine este foarte făcut, și cred că Dl. Giurcăneanu ne povestește foarte bine care este experiența unui ciocolatier.

Îi puteți găsi pe canalul de YouTube, pe site, sau pe Facebook.

Dați mai departe pentru a susține un proiect Românesc.

3 comentarii la “Artisan: Meșteșug cu artă

Lasa-mi un comentariu te rog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.