Atestat gratis in Engleza cu Duolingo

În urmă cu puțin timp am scris despre cum puteți învăța limba Engleză, și nu numai, gratis cu Duolingo. Ei bine, acum vor să ajute oamenii să obțină un atestat in Engleză mai ușor.

Dacă te-ai interesat vreodată cum să obții un atestat in Engleză, atunci știi că este un proces destul de greu și de costisitor. De obicei, trebuie să mergi la un centru de testare, și să plătești o sumă undeva în jurul la 150 de euro, sau mai mult.
Duolingo vrea să rezolve această problemă prin posibilitatea de a da acest test din confortul casei voastre, la prețul modic de $20 însă pentru scurt timp, acest cost este eliminat și astfel, vă puteți lua atestatul gratis.

Momentan se poate da testul mergând pe site-ul lor doar cu browserul Chrome, sau descărcând aplicația pentru Android de pe Google Play Store.
Există doar aceste două opțiuni datorită sistemului de verificare unde pe Google Chrome, spre exemplu, îți mărește fereastra pe toată dimensiunea ecranului și îți activează microfonul + camera web. Toate masurile astea sunt luate pentru a încerca sa prevină orice fel de a trișa.
Versiunea iOS va fi disponibilă undeva prin Septembrie.

Înainte să începi testul, îți cere să-ți confirmi identitatea printr-o fotografie a buletinului cu camera web, și o fotografie a ta (eu nu am știut că asta va apărea pe atestat și nu m-am obosit să încerc să fac o poză bună 🙂 ). Imediat după pasul ăsta vei începe testul care a durat aproximativ 20 de minute la mine.
După ce termini testul, vei primi rezultatul in maxim 72 de ore deoarece o persoană reală va verifica testul și ce a înregistrat camera web + microfonul.
La mine a durat de fapt 24 de ore si am primit un rezultat de 10 din 10.

Acest test a fost verificat de un profesor de la univesitatea din Pittsburgh, care a concluzionat că este la același nivel cu TOEFL iBT (un test foarte comun pentru admiterea la facultate in multe țări precum SUA).

Să sperăm că va deveni din ce în ce mai recunoscut, dar până una alta, în lipsa altor atestate mult mai scumpe, este un lucru foarte bun de adăugat pe CV.

Baftă la examen. —> Duolingo Test Center

 

Un comentariu la “Atestat gratis in Engleza cu Duolingo

  1. cornel spune:

    Cursul este foarte bun, probleme sunt la pronuntie deoarece uneori sunt prea ,,balansate” si la validarea cuvintelor printate cu diacritice. Ma bucur pentru faptul ca exista la final posibilitatea unui test de atestare.
    Problema traducerii articolelor, este aceea ca nu stiu cand si cum sa procedez la traduceri.
    In urtimele zile nu am mai reusit sa intru pe site-ul de limba romana – >engleza, si in casuta de email imi intra numai engleza–>spaniola.
    Multumesc!

Lasa-mi un comentariu te rog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.