Căști SteelSeries Siberia V2

Mi-am cumpărat aceste căști SteelSeries Siberia V2 după ce mi s-au stricat, aproape simultan, și căstile Logitech G330 pe care le aveam de vreo 5 ani, și o pereche de căști wireless primite cadou anul trecut.
După mai bine de o săptămână de folosință zilnică, as vrea să-mi spun părerea.

casti steelseries siberia v2

După cum este evident am ales culoarea albă, dar sunt disponibile și în alte culori precum: verde, roșu cu negru, mov cu negru, portocaliu cu negru, etc

Banderola care vine pe cap este construită din două părți, una care susține tot ansamblul și este fixă, pe când cealaltă are o perniță, vine direct pe cap, și este flexibilă. Ei susțin că genul acesta de construcție ajută la susținerea greutății, și astfel par mai ușoare. După destul de multe ore de folosință, sunt de acord că sunt destul de usoare, și nu mă deranjeaza inclusiv când port ochelari.

Sunt comercializate ca și căști de gaming, ceea ce înseamnă că au pus accent pe sunetele înalte și pe microfon. Vorbind de microfon, acesta se scoate din carcasă când ai nevoie, și stă cuminte înăuntru când nu-l folosești. Nu am mai văzut genul acesta de abordare la alte căști.

casti cu microfon steelseries siberia v2

Microfonul în sine este de o calitate foarte bună, din testele mele în câteva jocuri și pe Skype.

Nu vin cu o placă de sunet pe usb separată, cum aveam la Logitech G330, dar în schimb vin cu un cablu extensibil. Cablul de bază are aproximativ 1m, pe când cel extensibil mai adaugă 2m la lungimea cablului. Perfect pentru momentele când ai calculatorul departe de scaun.
Pe placa de sunet pe usb, care îmi rămăsese de la căstile G330, se aud foarte bine, dar alimentate de o placă dedicată am observat că sunetul este amplificat și mai mult, însă după un anumit prag nu cred că mai este confortabil să le porți.
De distorsionat, nu distorsionează pe nici o placă încercată, și nici la un volum anume.

Producătorul susține că sunt compatibile cu Windows, Mac OS, Xbox si PlayStation. Le-am testat pe Windows si Mac, dar nu pe Xbox sau PlayStation. În plus, spun pe website că s-ar putea să fie nevoie de un adaptor pentru console, sau vor functiona doar partial. Bănuiesc că parțial înseamnă fără microfon, nu doar o cască :-).

Difuzoarele în sine sunt de 50mm, și livrează o calitate superioară a sunetului nu doar pentru sunetele înalte dar, totodată medii și joase.

Nu sunt un mare audiofil, dar mie-mi plac.

Le puteți cumpăra de la eMag.

3 comentarii la “Căști SteelSeries Siberia V2

  • Salutare Iulian, si bine ai venit pe blog-ul meu.

   Te inteleg perfect. Sincer, astea au fost la partea de sus a bugetului meu, dar din moment ce mi s-au stricat ambele casti, am zis ca merita sa cumpar ceva bun.

   • Mulțumesc pentru primirea călduroasă. 🙂

    Hmm, îmi cam fac și mie cu ochiul, chiar dacă-s scumpe. Vreau să mă apuc de producție audio (radio imaging în special) și le-am adăugat pe lista de opțiuni, dar încă mai caut. 🙂 Poate că o să dau până la urmă atâția bani dacă zici că-s durabile. 😀

Lasa-mi un comentariu te rog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.