Experienta Titanicului

Weekend-ul trecut am decis, intr-un final, sa merg sa vizitez locul unde a fost construit Titanicul in Belfast. Din pacate, am ajuns mai tarziu decat planuiam, si nu am mai putut sa vad santierul in sine, dar am reusit sa intru in cladirea unde este expozitia.

Trebuie sa recunosc ca a fost o experienta destul de deosebita. Pentru mine, pur si simplu faptul ca eram acolo, unde in urma cu aproximativ 100 de ani a fost construit Titanicul, a fost ceva nemaipomenit.

Am apucat sa vad cum aratau cabinele de la toate clasele. Cele de la clasa a doua se comparau cu cabine de clasa intai de pe alte nave din perioada respectiva, iar cele de la clasa intai erau de un lux fantastic pentru o nava, dupa cum puteti observa in fotografia urmatoare.

cabina clasa intai titanic

Cateva lucruri care m-au impresionat:

  • La un cost de 200 de milioane de dolari, filmul popular Titanic, facut in 1997, a costat de 26 de ori mai mult decat vaporul in sine. Chiar daca luam in calcul inflatia, tot a costat cel putin dublu.
  • Desi Titanic avea 64 de barci de salvare, in prima sa calatorie, a avut doar 20 la bord
  • Toti cei 700 de pasageri de la clasa a 3-a aveau doar 2 cazi pentru imbaiat
  • Vaporul consuma 600 de tone de carbune pe zi
  • Avea 900 de tone de bagaje si marfa
  • Folosea aproximativ 53.000 L de apa pe zi

Printre altele, am avut si ocazia de a vedea cum arata o barca de salvare de pe Titanic.

barca de salvare titanic

Daca nu aveti ocazia sa mergeti la Belfast, dar totusi vreti sa aflati mai multe despre Titanic, va recomand acest documentar:

Lasa-mi un comentariu te rog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.