Feedly este sub atac de tip DDoS

Feedly, popularul serviciu gratis pe care poti citi feed-uri RSS de la blog-uri si alte surse, nu poate fi accesat de cateva ore din cauza unui atac de tip DDoS. Atacatorii ii santajeaza pe cei de la Feedly in schimbul unei remuneratii monetare.

Ce este un atac DDoS?

Practic, se poate face prin multe metode diferite dar pe scurt, un server cu o latime de banda suficient de mare si cu o configuratie suficient de buna poate trimite mii de cereri catre feedly.com, astfel innecandu-i conexiunea de internet. Asta se numeste DoS (denial of service).

Mai probabil ca nu e vorba de un singur server aici, deoarece Feedly are o gazduire enterprise care nu ar fi putut atacata asa de usor de un singur server.
Cel mai probabil este vorba de un botnet, care este efectiv o retea de calculatoare infectate si controlate de cineva. Aceasta retea poate avea mii de calculatoare care primesc o comanda si actioneaza simultan catre serverele Feedly. Asta se numeste DDoS (distributed denial of service) pentru ca e facut de mai mult calculatoare.

Ce inseamna asta pentru Feedly?

Pai Feedly este gratis pentru oricine vrea sa-l foloseasca, dar pentru a putea tine site-ul deschis ei au si un plan Premium care costa $1.99/luna.
Daca atacul este mentinut suficient de mult, multi dintre cei cu planul gratis, dar si cei cu planul Premium vor cauta o alta solutie ceea ce inseamna pierderi mari de venit.

Dar asta nu e singurul mod in care Feedly va pierde bani. Ei in momentul de fata, din experienta proprie, sunt sigur ca cheltuie sume mari incercand sa blocheze sau redirectioneze atacul. Dupa ce vor reusit sa opreasca atactul, intr-un fel sau altul, ei vor cheltui alti bani pentru a adauga mai multa latime de banda si alte echipamente in incercarea de a previne astfel de atac in viitor.

 

Astfel de atacuri se intampla zilnic in ordinul miilor si multe sunt blocate, dar unele afecteaza companii intr-un mod incredibil de serios.

 

Mai multe detalii pe blog-ul lor oficial: http://blog.feedly.com/2014/06/11/denial-of-service-attack/

3 comentarii la “Feedly este sub atac de tip DDoS

  1. E nasol ce se intampla. La DDOS nu prea ai ce face… si filelist o pateste mai mereu.
    E bine ca eu nu folosesc feedly, inca stau cu variante mai batranesti, fara sincronizare, adica feeddaemon…

Lasa-mi un comentariu te rog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.